Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us kurtlar vadisi pusu - KURTLAR VADİSİ PUSU: KURTLAR VADİSİ PUSU

Sunday, April 15, 2007

KURTLAR VADİSİ PUSU

KURTLAR VADİSİ'NİN YENİ BARONU
CAN GÜRZAP (DAVUT TATAROĞLU)

Oyunculukta sadece performansıyla değil eğitimciliğiyle de gerçek bir usta olarak anılan Can Gürzap, Kurtlar Vadisi Pusu ’nun kadrosunda…

Kurtlar Vadisi Pusu’nun dev oyuncu kadrosunun önemli İsimlerinden biri de usta oyuncu Can Gürzap. Gürzap, Kurtlar Vadisi Pusu’da, Tataroğlu ailesinin reisi Davut Tataroğlu karakterini canlandıracak.
Tiyatro’ya Muhsin Ertuğrul’un teşviki ile başlayan ve Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümü'nü 1968 yılında bitiren Gürzap, mezun olduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nın verdiği bursla Londra Central School of Speech and Dramatic Art adlı tiyatro okulunda eğitimini sürdürdü. Türkiye'ye döndükten sonra (1970) Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde öğretmen, Devlet Tiyatrosu'nda da oyuncu ve yönetmen olarak çalışmaya başladı. 1978 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu kurucu müdürlüğüne atandı. Aynı zamanda İstanbul Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nün kuruluşunda yer aldı. Bu okulda üç yıl öğretmenlik yaptı. Tiyatro müdürlüğü görevi 1980 yılına kadar sürdü. 1983 yılında yeniden bu göreve atandı ve 1985 yılında ayrıldı. 1990 yılında doğru, güzel, etkileyici konuşma eğitimi veren ve oyuncu yetiştiren "Dialog" adlı okulu kurdu. Devlet Tiyatrolarında 40'a yakın oyunda yönetmen ve oyuncu olarak görev alan Gürzap, 1968 yılından bugüne kadar pek çok tv oyunu, dizisi, filminde ayrıca sinema filmlerinde oynadı.

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Toplist chat mirc